Gå til indhold

Historien om Bindeballe

Købmandsgården

Historien om Bindeballe

I september 1897 da Vejle-Vandel jernbanen blev etableret gennem det skønne Vejle Ådal, åbnede Jeppe Kristensen en købmandsgård i Bindeballe, i troen på, at hvor toget gjorde holdt, ville der opstå et lille samfund.
I hestestalden ved pakhuset kunne godtfolk få opstaldet deres heste, når de skulle med toget til Vejle.

I 1957 blev Vejle-Vandel banen nedlagt, men den gamle Købmandsgård  består, og der har været handel uafbrudt gennem alle årene.

Maja og Reinholdt Jensen overtog Købmandsgården i 1973 og begyndte at renovere ejendommen. Samtidig gik de i gang med at finde gammelt butiksinventar fra omkring 1900-tallet, så den gamle Købmandsgård kom til at ligne det den var engang.

Maja og Reinholdt har ønsket at bevare stedet og samlingen for eftertiden. Derfor har de foræret hele samlingen til Den selvejende institution Bindeballe Købmandsgård som ifølge vedtægterne drager omsorg for at hele samlingen og Købmandsgården kan bevares og køre videre i den samme ånd.

Den selvejende institution driver i dag Bindeballe Købmandsgård. Du er velkommen til et stykke enestående dansk kulturhistorie. Vi sælger varer som de “næsten” var en gang og overskuddet går til sikring af købmandsgården i fremtiden.

Læs mere i bogen
"Historie om Bindeballe Købmandsgård"
Kan købes i butikken


Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Randbøl - Tlf. 75 88 33 83
Copyright © Bindeballe Købmandsgård
Tilbage til indhold