Gå til indhold

Museet

Købmandsgården

Et levende museum


Åbent alle dage mellem kl. 10.00 og kl. 17.00

Bindeballe Købmandsgård er et yndet og perfekt udflugtsmål, for alle som ønsker et indblik i tiden som engang var. Her er noget for alle, hvad enten man er skoleklasse, spejderpatrulje eller pensionist.
Maja og Reinholdt som overtog købmandsgården i 1973, ville, at købmandsgården skulle føres tilbage til den originale, oprindelige stil fra 1897. Både hvad angår udseende, indretning og drift.

Og det må man sige er lykkedes. De gamle diske som stod på loftet, da parret overtog købmandsgården blev restaureret, og kom på plads i forretningen, hvor de står i dag.  
Da Maja og Reinholdt havde inventaret var på plads, begyndte jagten på de gamle emaljeskilte, som enhver købmandsgård med respekt for sig selv har udendørs på facaden og indendørs i butikken.
Foruden emaljeskilte fik parret ofte også originale gamle varer, prislister og stor viden om købmandsliv i gamle dage, med sig hjem, ligesom de fandt gamle inventardele.
Gennem årene er det blevet til end 5000 forskellige varer og inventardele, således blev det til sidst nødvendigt at restaurere de gamle lagerrum for at få plads til det hele i udstillingen.
Hele butikken og udstillingen står i dag med de oprindelige farver som det så ud i 1897.


Entre til museet 20.00 kr. for voksne - børn gratis

Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Randbøl - Tlf. 75 88 33 83
Copyright © Bindeballe Købmandsgård
Tilbage til indhold